Меню
Вашата количка

Лаптопи

  • Вижте предложения от Acer
  • Вижте предложения от Dell
  • Вижте предложения от Asus
  • Вижте предложения от HP
  • Вижте предложения от Lenovo

Основна информация за лаптопите предлагани от онлайн магазин TS-Computers.bg

Лаптопите са едни от най-широко използваните устройства през последните няколко години. Въпреки, че мобилните телефони вече могат да покриват голяма част от нуждите за изпълнение на ежедневните задачи, лаптопите са необходими на широк кръг потребители.

Лаптоп

Като се започне от потребители сърфиращи в интернет и се стигне до най-взискателните клиенти, като например работещи с програми за фото или видео обработка или дори 3D визуализация. За щастие, днес на пазара се предлага голямо разнообразие от лаптопи за всеки един потребител. И имайки предвид това, може да е объркващо кои модели са подходящи за вас.

Познаването на вашите нужди и изискването на софтуера, който използвате е ключова стъпка за правилния избор на компютърна техника. Разнообразието от конфигурации лаптопи, модели, производители и прочие, може да затруднят избора ви. Затова, в следващите редове, ще ви помогнем с насока. По-долу сме описали всеки един от основните компоненти и тяхното предназначение.

Лаптопи и техните компоненти

Най-важният момент за правилния избор, е да имате ясна визия за какво ще използвате лаптопа.

Основно за какво ще го използвате? За извършване на ежедневни задачи? За обучение? За игри? За работа и чести срещи извън работното ви място? Конкретиката в този случай, ще ви помогне за ориентиране към съответния клас и правилен избор.

След като сте преминали през първата стъпка, можете да преминете към следващия аспект, а именно параметрите на лаптопа. Има широка гама от лаптопи с широк диапазон от спецификации.

лаптоп цена MSI

Процесори при лаптопите

Започваме от най-нисък клас процесори Celeron и Pentium на Intel и Athlon на AMD, които са подходящи за ежедневни задачи, като сърфиране в интернет и работа с имейл. Следвани от Intel Core i3 и AMD Ryzen 3 предназначени за по-лек софтуер и дори не толкова взискателни игри. Преминаваме през Intel Core i5 и AMD Ryzen 5 подходящи както за гейминг така и за по-интензивен софтуер. И стигаме до Intel Core i7 / i9 и AMD Ryzen 7 и Ryzen 9, които предлагат най-добрата производителност, както при игрите, така и при тежкия софтуер. За да изберете един от посочените процесори, може да разгледате лаптопи, цените на които варират в зависимост от класа.

Лаптопи с отделна графична карта

Графичната карта в лаптопа

Ако ще използвате лаптопа за ежедневни задачи, не е необходимо да се спирате на този параметър. Интегрирания графичен процесор при лаптопите, ще е достатъчен за този вид работа. Но ако планирате да играете игри или да използвате софтуер, изискващ графична мощ, ще е необходима дискретна графична карта. За да се потопите в света на гейминга с лаптопи, цената на които да е разумна, можете да изберете такъв с графична карта Nvidia GTX 1650Ti. Но ако искате да играете ААА игри, най-добрия вариант е RTX 2070  или по-нова версия. За не толкова изискващи геймъри лаптопи с RTX 2060 е златната среда.

RAM памет

От какъвто и клас лаптопи да изберете, минимум 8GB RAM памет е препоръчително. Ако искате да отворите няколко приложения едновременно или множество раздели в браузъра, без това да натовари лаптопа, изберете минимума. За гейминг или професионален софтуер, 16GB RAM е идеалния избор.

Диск за съхранение на информация

Днес, можете да срещнете модели с HDD или SSD, а в някои случаи и двата варианта в един лаптоп. Ако търсите по-бързо зареждане на софтуер, тогава варианта с SSD е вашето решение. Някои лаптопи се предлагат с M.2 или NVMe, който осигурява още по-бързи скорости. Но ако търсите, вариант при който искате да съхранявате голям обем от информация, тогава изберете HDD.

лаптоп с IPS дисплей - цена

Дисплей при лаптопите

При избор на дисплей, първата и най-важна характеристика при лаптопите е разделителната способност на екрана. Можете да срещнете лаптопи с разделителна способност 1366х768 пиксела или 1920х1080 пиксела, а по-взискателните потребители, могат да изберат и 4К екран. И тъй като, случая на употреба на лаптопите може да стане все по-конкретен, от съществено значение ще са и честотата на опресняване или поддръжката на AMD FreeSync или Nvidia G-Sync. Повечето лаптопи се предлагат с честота на опресняване 60Hz, но ще срещнете и такива с 144Hz и по-висока.

Налични портове при лаптопите

Свързаност, портове и цени при лаптопите

При избор на лаптоп, имайте предвид, че по-тънките устройства имат ограничение от страна на вградените портове. Но най-често ограничението е свързано с липсата на интернет порт (RJ-45). Това може да е проблем, ако планирате да играете онлайн или предпочитате стабилна кабелна връзка. В противен случай, избере лаптоп с безжична връзка 802.11ас или 802.11ах.

Батерията в лаптопа

И последно, но не по важност е избор на лаптоп с подходяща батерия. Това е решаващ фактор, който трябва да се вземе предвид от потребители, които пътуват често. Лаптопите с по-ниска мощност, които се предлагат без отделни графични процесори, са най-добрите за тези цели. Тъй като могат да предложат поне 8 часа непрекъсната работа. При лаптопите за гейминг, батерията може да издържи около 2 часа и поради тази причина тези модели са включени почти непрекъснато към електрическата мрежа.

цени на лаптопи за ученици

Предимства и сфери на приложение

Ако все още обмисляте покупка на лаптоп и се колебаете относно приложението му, помислете за това устройство като съчетаващо максималната преносимост, но с по-голям размер памет, за съхранение на всяка важна информация. Нека разгледаме сферите на приложение.

Лаптопи за образователни цели

Лаптопът, ще ви позволи да си водите бележки по време на лекции или важни семинари, да пишете есета или презентации, да използвате специфичен софтуер, за да придобиете квалификации или образователни степени. Въвеждането на каквато и да е информация, ще ви спести копиране и дори ще ви предостави по-голямо място за съхранение.

SSD или HDD в лаптопите

Лаптопи за работа

Фирмите, които изпращат своите служители в командировка, често използват лаптопи, за да поддържат връзка. Служителите, които са извън офиса, могат да получат достъп до работни файлове и да поддържат връзка с помощта на имейл или видео чат, а лаптопите могат да осигурят всичко това. Дори да не пътувате, лаптопът може да предоставят дистанционна работа и от дома. Ето защо нашето разнообразие от лаптопи, цените на които са изключително конкурентни, биха били от полза в осъществяването на работния процес.

Лаптопи за домашна употреба

Въпреки, че настолният компютър е очевидния избор за домашни условия, лаптопите може да са ценна инвестиция, ако искате да сте по-мобилни. Помислете за времето, в което искате да прочетете рецепта докато готвите или да сърфирате в мрежата необезпокоявани, докато останалите членове на семейството гледат телевизия или дори да използвате видео чат с приятели независимо къде се намирате в дома си.

Лаптопи за развлечение

Освен всичко изброено до тук, лаптопите могат да бъдат използвани и за забавление. Можете да гледате филми, музикални видео клипове, да теглите важна за вас информация, да споделяте, да играете игри и да поддържате връзка с приятели. И най-хубавото е, че можете да правите всичко това, където поискате.

лаптопи с Windows 11 OS

Цени и възможности за закупуване онлайн или от магазин

Единственият решаващ фактор, който все още не сме споменали е цената. Ако имате ограничен бюджет, можете да разгледате лаптопи, цените на които са от различен клас, като използвате филтъра цена на страницата с нашите предложения. Филтъра, ще ви позволи да класифицирате лаптопите от високи към ниски цени и от ниски към високи цени.

Лаптопи на ниски цени

Ако търсите лаптопи на достъпни цени, които са надеждни и ще се справят с ежедневните ви задачи, разгледайте нашите предложения. Лаптопите на ниска цена включват всички известни марки, което предполага качество и надеждност.

Лаптопи за вашия офис на достъпни цени

Лаптопи – цени от среден клас

Ако все пак разполагате с по-висок бюджет и цената не е толкова определяща, средния клас лаптопи са идеалното решение за вас. Цената е малко по-висока, но получавате по-голяма производителност и не сте толкова ограничени в използването на софтуер.

Цени на лаптопи от висок клас

Високият клас лаптопи предполага и по-висока цена. Обикновено това са гейминг лаптопи или лаптопи за обработка на видео и 3D ефекти. Те разполагат с много по-мощни компоненти, които са определящи за цената.

Разгледайте нашите лаптопи, цените на които са доста различни - изберете варианта, който отговаря на вашите изисквания. Цените варират между различните модели, като ви предоставят възможност от разнообразен избор. Независимо дали параметрите са водещи за вас или бранда на производителя, цените са конкурентни и достъпни. Избирайте смело от моделите лаптопи, цените при които варират и покриват изискванията на всеки.

Марка: Lenovo Модел: 82V7006GBM
Описание: Lenovo IdeaPad 1 82V7006GBM - Intel Pentium Silver N5030 / 1,1 GHz - Без ОС - Intel UHD Graphics 605 - 8 GB RAM - 512GB SSD NVMe - 15.6" TN 1920 x 1080 - Wi-Fi 5 - сив - kbd: български Гаранция: 36 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel Pentium Silver N5030 / ..
594.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82QY00QBBM
Описание: Lenovo V15 G2 IJL 82QY - 180-градусов шарнирен дизайн - Intel Pentium Silver - N6000 / до 3,3 GHz - без ОС - UHD графика - 8 GB RAM - 256 GB SSD NVMe - 15,6" TN 1920 x 1080 (Full HD ) - Wi-Fi 5 - черен - kbd: български Гаранция: 36 месеца гаранция за внасяне  Процесо..
606.00 лв
Марка: Acer Модел: NX.A6LEX.021
Описание: Acer Aspire 3 A315-35 - Intel Celeron - N5100 / 1.1 GHz - ESHELL - UHD Graphics - 8 GB RAM - 512 GB SSD QLC - 15.6" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 6 - сребрист - kbd: САЩ международен Гаранция: 24 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel Celeron N5100 / 1,1 GHz ..
639.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82YU00YYBM
Описание: Lenovo V15 G4 AMN 82YU - 180-градусов шарнирен дизайн - AMD Ryzen 5 - 7520U / до 4,3 GHz - без ОС - Radeon 610M - 8 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" TN 1920 x 1080 (Full HD ) - Wi-Fi 5 - черен - kbd: български Гаранция: 36 месеца  Процесор/чипсет CPU: AMD Ryzen..
674.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82RK007NBM
Описание: Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 82RK - Intel Core i3 1215U / 1,2 GHz - без ОС - UHD графика - 8 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 5 - сив - kbd: български EAN: 0196800584922 Гаранция: 24 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel Core i3 ..
731.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82XB0012BM
Описание: Lenovo IdeaPad 3 15IAN8 82XB - Intel Core i3 - N305 / до 3,8 GHz - без ОС - UHD графика - 8 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 6 - сив - kbd: български EAN: 0196804166988 Гаранция: 24 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel Core..
731.00 лв
Марка: Acer Модел: NX.KDHEX.01A
Описание: Acer Aspire 3 A315-510P-35WW - Intel Core i3-N305 / до 3,8 GHz - Intel HD Graphics - 8 GB RAM - 256GB SSD - 15,6" TN 1920 x 1080 (Full HD) - Wi -Fi 6 - сребрист - kbd: US Intl/Bulgarian Гаранция: 24 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel Core i3-N305 / 1,8 GHz ..
752.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82XM000NBM
Описание: Lenovo IdeaPad Slim 3 15ABR8 82XM - 180-градусов шарнирен дизайн - AMD Ryzen 3 - 7330U / до 4,3 GHz - без ОС - Radeon Graphics - 8 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (пълен HD) - Wi-Fi 5 - сив - kbd: български EAN: 0196803908350 Гаранция: 24 месеца &nb..
760.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82XM000TBM
Описание: Lenovo IdeaPad Slim 3 15ABR8 82XM - 180-градусов шарнирен дизайн - AMD Ryzen 3 - 7330U / до 4,3 GHz - без ОС - Radeon Graphics - 8 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (пълен HD) - Wi-Fi 5 - син - kbd: български EAN: 0196803908732 Гаранция: 24 месеца &nb..
760.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82VG00KFBM
Описание: Lenovo IdeaPad 1 82VG00KFBM - AMD Ryzen 3 7320U / 2,4 GHz - без ОС - AMD Radeon Graphics - 16 GB RAM - 1TB SSD NVMe - 15,6" TN 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 5 - сив - kbd: български EAN: 0197532194625 Гаранция: 24 месеца  Процесор/чипсет CPU: AMD Ryz..
770.00 лв
Марка: Asus Модел: P1512CEA-EJ0296
Описание: ASUS Expertbook P1512CEA-EJ0296 - Intel Core i3-1115G4 / 4.1 GHz - Без ОС - Intel UHD Graphics - 8 GB RAM - 256 GB SSD NVMe - 15.6" Full HD 1920 x 1080 - Wi-Fi 6 - сив - kbd: английски EAN: 90NX05E1-M00B10 Гаранция: 36 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel C..
799.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 83A1008SBM
Описание: Lenovo V15 G4 IRU 83A1 - 180-градусов шарнирен дизайн - Intel Core i5 - 13420H / до 4,6 GHz - без ОС - UHD графика - 8 GB RAM - 256 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (Full HD ) - Wi-Fi 5 - черен - kbd: български Гаранция: 36 месеца  Процесор/чипсет CPU: Intel..
799.00 лв
Марка: Acer Модел: NX.KDEEX.00R
Описание: Acer Aspire 3 A315-24P-R2X9 - AMD Ryzen 3 7320U / до 4,1 GHz - AMD Radeon Graphics - 8 GB RAM - 512GB SSD - 15,6" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi -Fi 6 - сребрист - kbd: US Intl/Bulgarian Гаранция: 24 месеца  Процесор/чипсет CPU: AMD Ryzen 3 7320U / 2,4 GHz ..
811.00 лв
Марка: Acer Модел: NX.KDKEX.00L
Описание: Acer Aspire 3 17 A317-55P - Intel Core i3 - N305 / до 3,8 GHz - ESHELL - UHD Graphics - 16 GB RAM - 512 GB SSD - 17,3" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 6 - стоманено сиво - kbd: US Intl/Bulgarian EAN: 4711121763014 Гаранция: 24 месеца Операционна система: ESHELL ..
827.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 82XG0024BM
Описание: Lenovo IdeaPad Slim 5 16ABR8 82XG - 180-градусов шарнирен дизайн - AMD Ryzen 3 - 7330U / до 4,3 GHz - без ОС - Radeon Graphics - 8 GB RAM - 256 GB SSD NVMe - 16" IPS 1920 x 1200 - 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6E) - сив - kbd: български EAN: 0196804167206 Гаранция: 24 месе..
828.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 21KK003TBM
Описание: Lenovo ThinkBook 16 G6 ABP 21KK - 180-градусов шарнирен дизайн - AMD Ryzen 3 - 7330U / до 4,3 GHz - без ОС - Radeon Graphics - 8 GB RAM - 256 GB SSD NVMe - 16" IPS 1920 x 1200 - Wi -Fi 6, Bluetooth - сив - kbd: български Гаранция: 36 месеца  Процесор/чипсет CPU:..
828.00 лв
Марка: Asus Модел: X515EA-BQ322
Описание: ASUS X515EA-BQ322 - Intel Core i3-1115G4 / 4.1 GHz - Без ОС - Intel UHD Graphics - 8 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15.6" Full HD 1920 x 1080 - Wi-Fi 6 - сребрист - kbd: български EAN: 90NB0TY2-M020U0