Меню
Вашата количка

Геймърски мишки

Геймърски мишки - цени

« Геймърски продукти

Геймърски мишки - Corsair - Cougar - Logitech - Razer - MSI
Разнообразие от геймърски мишки

Правилният избор между голямото разнообразие от геймърски мишки играе ключова роля по време на игрите. Като започнете от различни производители, различни характеристики и функции всички те могат лесно да затруднят всеки потребител.

В зависимост от жанра на играта, която играете можете да определите колко бутана са ви нужни. Някои игри се нуждаят от стандартно разположените бутони - ляв и десен бутон и скрол. Докато при други игри, например като World of Warcraft се нуждаете от голям брой набор от бутони, които ще ви позволят лесно да картографирате макро клавишите според желанието си.

В тази статия, ще ви представим различните критерии, които да имате предвид при избор на геймърски мишки.

Геймърски мишки - Характеристики

Геймърски мишки с кабел
Геймърски мишки с RGB подсветка

Геймърски мишки - Лазерна или оптична

Една много важна характеристика е типа сензор при избор на геймърски мишки. Те са три основни типа - лазерен, оптичен и инфрачервен.

Оптичните и лазерните мишки се различават по типовете технологии, използвани за проследяване на движението. Оптичната мишка използва LED светлина, докато лазерната, както показва и името, използва лазер.

Оптичните геймърски мишки обикновено сканират само горната част на повърхността, върху която се използват. Лазерните геймърски мишки от своя страна сканират не толкова повърхностно и са чувствителни към неравности по повърхността върху, която се използват. Чувствителността на лазерните геймърски мишки има недостатък и той е свързан с уязвимостта за разликата в точността или ускорението. Ако бързо движите мишката върху подложката и бавно я връщате към първоначалното положение, курсорът на екрана също трябва да се върне към първоначалното си местоположение. Ако това не се случи, то на мишката `и липсва ускорение.

Бели геймърски мишки
Нови модели геймърски мишки

Оптичните геймърски мишки не са толкова чувствителни, колкото лазерните. Това означава, че не можете да ги използвате върху толкова много повърхности, но те от своя страна не са толкова уязвими по отношение на ускорението. Оптичните геймърски мишки работят много добре върху подложки за мишки или всякакви негланцирани повърхности.

Инфрачервените геймърски мишки са много добри при работа върху всякакви повърхности.

Геймърски мишки - Чувствителност (DPI)

Чувствителността се отнася до броя точки за един инч. Колкото по-високи DPI стойности има посочени от производителя, толкова курсорът ще се движи на по-големи разстояния с по-малки физически движения. И обратно, по-ниските стойности на DPI, ще изискват повече физически движения на по-къси разстояния. Ако играете FPS игри, вашият персонаж ще се обръща по-бавно при ниски DPI стойности и респективно при по-високи DPI стойности, ще се връща по-бързо.

DPI и геймърски мишки
DPI - геймърски мишки

На теория, всичко до тук звучи чудесно, но не винаги по-високите DPI стойности ви дават предимство по време на гейминг. Високите DPI стойности са чудесни при предвижването на персонажите, но изключително чувствителният курсор затруднява прицелването.

Поради различните персонажи в много FPS игри, няма правилна DPI стойност при избор на геймърски мишки. Всичко се свежда до усещане. По време на гейминг може да променяте DPI стойността, за да намерите най-адекватното поведение за вас.

Геймърски мишки - Жични или безжични

Безжичните геймърски мишки са чудесен избор по отношение на липсата на кабели, които може би дразнят част от потребителите. Но зависимостта им от радиовълните за предаване на сигнала към приемника добавя забавяне към реакцията на курсора. Разбира се съвременните безжични геймърски мишки са подобрени в това отношение. Но ако искате игра без закъснения породени от безжичната технология, то тогава кабелните геймърски мишки са чудесни за вас.

Безжичните геймърски мишки, ще изискват и смяна на батерии. Някои мишки се предлагат с поставка за зареждане. Имайте предвид, че батериите също увеличават теглото и ако търсите лека мишка, кабелната такава, ще е чудесен избор.

На пазара се предлагат и комбинирани геймърски мишки - с кабел и безжичен адаптер, за да предложат по-голяма гъвкавост.

Розови геймърски мишки
Геймърски мишки - предпочитания за цвят

Геймърски мишки - Захват

Един от най-важните критерии при избор на геймърски мишки е комфортът, който могат да осигурят при захват. Въпреки, че всички имаме различни по форма и размер ръце, различните потребители имат различен захват. Съществуват три основни вида захват - захват с цяла длан, захват с върха на пръстите и claw захват.

Геймърски мишки със захват с цяла длан

При този захват дланта и пръстите са поставени отгоре и отстрани на мишата. Мишките предназначени за този захват са по-широки, по-дълги и имат по-висока дъга, за да осигурят на ръката ви повече опора. Тези геймърски мишки осигуряват точен контрол, но не са толкова подходящи за повтарящи се бързи движения.

Геймърски мишки със захват с върха на пръстите

Тези геймърски мишки са проектирани по-къси и с по-ниска дъга. Осигуряват по-бързи движения в сравнение с мишките със захват с цялата длан.

Razer геймърски мишки - Цени и спецификации
Геймърски мишки Razer

Геймърски мишки с claw захват

Този вариант геймърски мишки е комбинация от предходните два. Използването на този захват позволява по-добро движение на китката и по-фин контрол с помощта на върховете на пръстите. Предназначени са главно за електронни спортове.

Геймърски мишки - Регулируемо тегло

Докато част от геймърите предпочитат геймърски мишки с тегло около 100 грама, други потребители предпочитат мишки, на които може да се регулира теглото. Някои модели геймърски мишки предлагат регулиране на теглото посредством допълнителни тежести, което ви позволява да увеличавате или намалявате тяхното тегло.

Геймърски мишки - Брой бутони

Разнообразието от технологии и игри наложи и разнообразие при геймърските мишки. Предлагат се мишки с различен брой бутони, но това се дължи на няколко обстоятелства свързани с избора на геймърски мишки.

Игрово изживяване

Нивата на гейминг изживяването варират от начинаещи до сериозни геймъри. За начинаещите геймъри мишка с три до пет бутона е напълно достатъчна за изпълнение на общи функции. С натрупване на опит и мишка с повече бутони би била добър избор.

Видове игри

Някои игри изискват повече функции на бутоните, докато други геймърски мишки се нуждаят от по-малко на брой бутони. Игра, която изисква повече функции се нуждае от геймърска мишка с повече бутони. Видът на играта, може да е определяща за типа мишка, която да използвате.

Избор на геймърски мишки
Геймърски мишки - Цени и спецификации

Стилове на игра

Различните потребители имат различен стил на игра. Играта, която възнамерявате да играете, засяга функциите, които трябва да се вземат предвид при избор на геймърски мишки. RTS геймърите се нуждаят от повече бутони за алтернативни функции и макроси, за разлика от FPS геймърите, чиито основен приоритет са точността и бързото проследяване.

Геймърски мишки с RGB подсветка

От съществено значение при избор на геймърски мишки е възможността за персонализация на подсветката според изискванията на всеки един потребител.

Марка: Lenovo Модел: GY51H47350
Описание: Lenovo Legion M300s RGB - Мишка - за дясна и лява ръка - оптична - 6 бутона - жична - USB 2.0 - черна EAN: 0195892041030 Гаранция: 12 месеца  Общи Ориентация: Дясна и лява ръка Игри: Да Ширина: 5,9 см Дълбочина: 11,8 см Височина: 3..
28.00 лв
Марка: Canyon Модел: CND-SGM6N
Свързаност:С кабелЧувствителност:800 / 1000 / 2400 / 3200 / 6400 dpiРегулируемо тегло:4х5 грамаСензор:ОптиченБрой бутони:9 / Програмируеми бутониИнтерфейс:USBПодсветка:LED подсветкаЦвят:ЧеренГаранция:24 месецаДруги:Оплетен кабел с феритен пръстенГорен капак с гумено покритиеГейминг стикер..
30.00 лв
Марка: Corsair Модел: Katar PRO RGB
Ширина:6,42 смДълбочина:11,58 смВисочина:3,78 смТегло:69 грамаЦвят:ЧеренТехнология за свързване:КабелИнтерфейс:USBТехнология за откриване на движение:ОптичноБрой бутони:6Чувствителност:12400 dpiДължина на кабела:1.8 мХарактеристики:Крачета от политетрафлуоретилен (PTFE), DPI превключване в движение,..
45.00 лв
Марка: Cougar Модел: CG3MMXCWOB0001
Разгледайте още геймърски мишки в нашия магазин в гр. Варна...
49.00 лв
Марка: Asus Модел: 90MP01E0-B0UA00
Описание: ASUS ROG Strix Impact II - Мишка - за дясна и лява ръка - оптична - 5 бутона - жична - USB - черна EAN: 4718017482738 Гаранция: 24 месеца  Общи Ориентация: Дясна и лява ръка Ширина: 6,25 см Дълбочина: 12 см Височина: 3,95 см Тегло: ..
90.00 лв
Марка: Asus Модел: 90MP0300-BMUA00
Описание: ASUS ROG Strix Impact III - Мишка - за дясна и лява ръка - оптична - 6 бутона - жична - USB 2.0 - черна Гаранция: 24 месеца  Общи Ориентация: Дясната и лявата ръка Ширина: 6,2 см Дълбочина: 12,6 см Височина: 3,9 см Тегло: 59 гр Цвят..
104.00 лв