Меню
Вашата количка

Геймърски клавиатури

Геймърски клавиатури - цени

« Геймърски продукти

Геймърските клавиатури са специализирана опция, която се грижи за оформлението и изискванията на геймърите, като предоставя допълнителна гъвкавост и функции, които потребителските клавиатури не предлагат. Голямото разнообразие от предлагани геймърски клавиатури, позволява правилен избор, който да отговаря на различните персонализирани стилове на игра.

Геймърски клавиатури от известни марки
Разнообразие от геймърски клавиатури

Когато избирате между различните геймърски клавиатури, трябва да се съобразите с много фактори. Независимо дали предпочитате по-големи геймърски клавиатури, обичате да създавате макроси за още по-голям комфорт по време на игра или цените ергономичността, изборът трябва да покрива вашите изисквания.

В това ръководство, ще ви представим различни насоки и фактори, които да улеснят избора ви и да ви запознаят с важните термини при различните геймърски клавиатури.

Геймърски клавиатури - тип на свързване

Кабелни геймърски клавиатури

Много от предлаганите геймърски клавиатури са кабелни, което има тенденция да ограничава свободата ви, когато персонализирате игровото оформление. Предимството на кабелните геймърски клавиатури е, че не е необходимо да следите нивата на батериите.

Кабелните геймърски клавиатури използват USB свързване и въпреки, че има някои недостатъци, като претоварване на USB шините, използването на този порт има ясно универсална приложимост.

Геймърски клавиатури с USB
Геймърски клавиатури с кабел

Безжични геймърски клавиатури

Безжичните геймърски клавиатури се предлагат с пълния контрол над конфигурацията, което ви дава възможност допълнително да персонализирате вашето геймнинг изживяване. Недостатъкът при тези клавиатури е, че трябва да следите нивата на батерията.

Тип геймърски клавиатури

Изборът на правилния тип геймърска клавиатура е важен, защото може да повлияе върху фактори като производителност, скорост, издържливост и опции за персонализиране. Като цяло повечето геймърски клавиатури са механични и мембранни.

Механични геймърски клавиатури

Механичните геймърски клавиатури са скъпи и по-популярни сред геймърите, защото са прецизни, с по-добра обратна връзка и много по-издържливи. Повечето механични геймърски клавиатури могат да издържат между 40 - 50 милиона кликвания. Този тип геймърски клавиатури има собствени специални механичен превключватели, което ви предоставя тактилна обратна връзка (тактилните превключватели изискват по-голяма сила при натискане, докато линейните превключватели са по-плавни). Най-популярните механични превключватели сред геймърите са Cherry бутоните. За да разграничат отделните механични превключватели сред различните геймърски клавиатури, Cherry използват различни цветове за тази цел.

Геймърски клавиатури с Cherry MX Red

Това са едни от най-популярните линейни превключватели, поради ниската си сила на задействане. Това ги прави чудесен избор за FPS и MMO игри, както и за писане. Има и вариант Silent Red, който е по-тих.

Безжични геймърски клавиатури
Геймърски клавиатури HyperX

Геймърски клавиатури с Cherry MX Speed Silver

Тези линейни превключватели се задействат със същата сила, както и червените, но движението е намалено. Това означава, че ще ви дадат предимство в бързите игри. Единствен недостатък е, че са чувствителни и доста лесно може да удвоите или случайно да натиснете бутоните на клавиатурата.

Геймърски клавиатури с Cherry MX Black

Това е един от първите механични превключватели за геймърски компютри и се отличават с високата си сила на задействане. Това ги прави едни от най-твърдите превключватели. Освен това са и доста шумни, но вече има и вариант Silent Black, които са много по-тихи и не е необходима голяма сила за задействане.

Геймърски клавиатури с Cherry MX Brown

Това са тактилни механични превключватели и са между линейните червени и черните. Това ги прави популярен избор сред потребителите, които основно използват клавиатурата за писане, както и за всички видове игри, защото предоставят баланс между сила, задействане и шум.

Геймърски клавиатури с Cherry MX Blue

Този вид превключватели също са тактилни, но изискват висока работна сила за активиране, в сравнение с кафявите. Доста шумни са и това ги прави не толкова предпочитани сред потребителите избиращи геймърски клавиатури.

Геймърски клавиатури с механични бутони
Механични геймърски клавиатури

Защо механични геймърски клавиатури са по-добри при игрите?

Отговорът е много прост, те предоставят широк набор от функции.

  • Механичните клавиатури са по-удобни за писане.
  • По-прецизни са при гейминг.
  • Те осигуряват по-стабилна обратна връзка.
  • По-издържливи са.
  • Предлагат между 10 и 20 програмируеми бутона.
  • Имате възможност да персонализирате подсветката.

Мембранни геймърски клавиатури

Мембранните геймърски клавиатури са по-евтиния вариант. Те предлагат по-гъвкаво изживяване, но не предоставят прецизността на механичните геймърски клавиатури и имат ограничения, като например преобръщане на N-клавиш, където N е броя клавиши, които могат да бъдат натиснати по едно и също време.

По-евтините мембранни геймърски клавиатури, позволяват едновременно натискане на един до два клавиша, което може да е проблем при игрите. Моделите от висок клас предлагат натискане до 24 клавиша.

Геймърски клавиатури с функции като преобръщане на N-клавиш и анти-призрачно

Corsair - Геймърски клавиатури
Геймърски клавиатури Corsair

Преобръщане на N‑клавиш е функция, която може правилно да регистрира няколко едновременно натиснати бутона на клавиатурата. Когато пишете бавно, вероятно натискате клавиш след клавиш. Но при по-бързо писане или при игри е много вероятно да задържите, натиснете и освободите няколко клавиша едновременно.

Анти-призрачно (Anti-Ghosting) е функция, предназначена да предотврати случайно натискане на клавиши. Това е изкуствено ограничение на броя на физически затворените клавиши, които могат да бъдат натиснати едновременно. Тази функция налична в някои модели геймърски клавиатури е предназначена да предотврати случайно натискане на повече клавиши от предвиденото. Анти-призрачно обикновено е форма на преобръщане. Например, геймърите често използват WASD клавишите за движение. Но не е необходимо тези клавиши да бъдат натиснати едновременно и поради тази причина клавиатурата се опитва да ограничи активирането им, натиснати малко по-късно, приемайки, че са били случайни активирания.

Геймърски клавиатури - работна честота

Работната честота се измерва в херци и се отнася до това колко пъти клавиатурата регистрира натисканията на бутоните в секунда. Ако дадени модели геймърски клавиатури предлагат работна честота от 500Hz, то тогава ще регистрират 500 натискания в секунда.

Това означава, че по-високата работна честота ще има по-малки закъснения между натискането на клавишите и актуализацията на тези команди към екрана. Предлагат се геймърски клавиатури, които позволяват промяна на работната честота, така че да имате възможност за промяна според личните си предпочитания.

Razer - Геймърски клавиатури
Геймърски клавиатури Razer

Геймърски клавиатури - мултимедийни бутони

Наличието на мултимедийни бутони е чудесно допълнение при повечето геймърски клавиатури. Те ви предоставят бърз достъп до възпроизвеждане, пауза, увеличаване и намаляне на звука.

Геймърски клавиатури - макроси

Макросите са поредица от действия, дефинирани от потребителя, които клавиатурата може да изпълнява многократно. Те обикновено са полезни при изпълнението на повтарящи се действия, които обикновено изискват последователност от натискания. Достъпни са различни софтуерни инструменти за геймърски клавиатури, които позволяват да променяте или да добавяте макроси и дори да ги изключвате.

Геймърски клавиатури - RGB подсветка

Много модели геймърски клавиатури се предлагат с RGB подсветка във всеки един клавиш, която може да се управлява посредством софтуер. Това спомага за персонализирането на отделни части от клавиатурата или цялостно според личните предпочитания на всеки потребител. Някои геймъри например, използват софтуера, за да персонализират отделни секции на клавиатурата, за да се ориентират по-лесно по време на игра.

SteelSeries геймърски клавиатури
Геймърски клавиатури SteelSeries
Марка: Lenovo Модел: GY40Y57708
Описание: Lenovo Legion K300 Gaming - Клавиатура - подсветка - USB - US - черна EAN: 0194632687392 Гаранция: 12 месеца  Общи Подсветка: 5 зонови RGB / 16,8 милиона цвята Интерфейс: USB  Входно устройство Функция на горещи клавиши: Програмируем..
49.00 лв
Марка: Lenovo Модел: GY40T26478
Описание: Lenovo Legion K500 - Клавиатура - подсветка - USB - US - черна със сиви акценти EAN: 0193268293847 Гаранция: 12 месеца  Общи Подсветка: RGB / 16,8 милиона цвята Интерфейс: USB  Входно устройство Технология на клавиатурата: Механична ..
117.00 лв