Меню
Вашата количка

SSD дискове

Марка: Samsung Модел: 870 QVO MZ-77Q1T0BW

SSD диск Samsung 870 QVO - 1TB - V-NAND - 2.5 инча SATA

Капацитет:1 TBХардуерно криптиране:ДаАлгоритъм за криптиране:256-битов AESТип NAND флаш памет:Клетка на четири нива (QLC)Форм фактор:2.5 инчаИнтерфейс:SATA 6Gb/sХарактеристики:Поддръжка на TRIM, Алгоритъм за автоматично събиране на боклук, Име в световен мащаб (WWN), Технология TurboWrite, Поддръжка..
162.00 лв
Марка: AXAGON Модел: RHD-225L

Алуминиева рамка AXAGON RHD-225L - 2 x 2.5 инча > 3.5 инча

Алуминиевата рамка за монтиране на два 2,5 инча HDD или SSD към 3,5 инча на корпуса на компютър.Подходящ за стандартни 7 мм SSD и 9,5 мм твърди дискове. Лека и устойчивата алуминиева конструкция помагаща за охлаждане на SSD / HDD.Спецификации:Поддържа 2 x 2.5 инча SSD или твърди дискове до височина ..
7.00 лв
Показани 1 от 12 | 123 (11 Страници)
SSD дискове - цени

Кратка информация за SSD дисковете

SSD дисковете (Твърдотелният диск) са енергозависима флаш памет за съхранение на голям обем информация. Това устройство не е хард диск в традиционния смисъл на думата, тъй като няма движещи се части, а е масив от полупроводникова памет, организирана като диск, използвайки интегрални схеми.

<< Прочети повече >>

Когато става въпрос за интерфейс (свързване на SSD диска - има няколко опции, от които можете да избирате.

  • SATA III: Технологията се появи през 2009 г. и все още се използва в много твърдотелни устройства. Скоростите на четене и запис, свързани със SATA III, ще достигнат максимум 600MB в секунда.
  • PCIe: Peripheral Component Interconnect Express, са много по-скъпи, но те предават данни много по-бързо - скоростите на записване могат да надвишат 1GB в секунда.
  • М.2: Най-често срещани при преносимите устройства. M.2 са физически по-малки, без да се жертва пространство за съхранение. Те са налични както в SATA III, така и в PCIe варианти, в зависимост от това какво поддържа устройството.
  • NVMe: Технологията NVMe (Non-volatile Memory Express) е сравнително нова - тя е проектирана специално за SSD дискове и проблемите, с които са се сблъскали, използвайки SATA връзки. NVMe е разработен така, че да увеличава максимално сумата или заявките, както и да дава възможност за получаване на заявки от множество процесорни ядра в даден момент.

NVMe SSD устройствата се предлагат във формат PCIe или M.2, за да се поберат както на настолни, така и на преносими компютри.

« Компоненти за компютър