Меню
Вашата количка

Въздушно охлаждане за процесори

Въздушното охлаждане за компютър е съвкупност от радиатор и вентилатор за разсейване на топлината, генерирана от процесора. Това е най-често срещаният метод за охлаждане на компютри.

Въздушен охладител за процесор

Радиаторът представлява компонент с много на брой метални ребра, които са предназначени да увеличат повърхността за разсейване на топлината. Той обикновено е направен от материали като алуминий или мед, които имат висока топлопроводимост. В сърцевината си имат топлинни тръби, които са кухи. Топлинните тръби спомагат за по-ефективното пренасяне на топлината от процесора към ребрата на радиатора. Към цялата структура е добавен един или два вентилатора, за да обдухват топлия въздух над ребрата. Тези вентилатори могат да бъдат прикрепени директно към радиатора или монтирани отделно в корпуса на компютъра, за да се създаде въздушен поток.

Въздушното охлаждане е на достъпна цена и е ефективен за повечето компютри. Той е относително лесен за инсталиране, а модерните въздушни охладители могат да осигурят адекватно охлаждане за стандартна употреба. Освен това въздушните охладители за процесори са склонни да произвеждат повече шум, тъй като те разчитат на вентилатори за движение на въздуха.

Въздушно охлаждане
Показани 1 от 16 | 16 (1 Страници)