Меню
Вашата количка

Лаптопи

Лаптопите са едни от най-широко използваните устройства през последните няколко години. Въпреки, че мобилните телефони вече могат да покриват голяма част от нуждите за изпълнение на ежедневните задачи, лаптопите са необходими на широк кръг потребители.

Прочети повече
Цени и наличности на лаптопи
Dell XPS лаптопи - цени и спецификации

Като се започне от потребители сърфиращи в интернет и се стигне до най-взискателните клиенти работещи с програми за видео обработка или дори 3D визуализация. За щастие, днес на пазара се предлага голямо разнообразие от модели лаптопи. И имайки предвид това, може да е объркващо кои модели лаптопи са най-подходящи за вашите нужди.

Познаването на вашите нужди е ключова стъпка за правилния избор. Разнообразието от различни конфигурации лаптопи, модели, производители и прочие, може да затруднят избора ви. Затова, в следващите редове, ще ви помогнем с насока за правилния избор.

Лаптопи – основни компоненти

Най-важният момент за правилния избор, е да имате ясна визия за какво ще използвате лаптопа.

Основно за какво ще го използвате? За извършване на ежедневни задачи? За обучение? За игри? За работа и чести срещи извън работното ви място? Конкретиката в този случай, ще ви помогне за ориентиране към съответния клас и правилен избор.

След като сте преминали през първата стъпка, можете да преминете към следващия аспект, а именно параметрите на лаптопа. Има широка гама от лаптопи с широк диапазон от спецификации.

Процесори при лаптопите

Започваме от най-нисък клас процесори Celeron и Pentium на Intel и Athlon на AMD, които са подходящи за ежедневни задачи, като сърфиране в интернет и работа с имейл. Следвани от Intel Core i3 и AMD Ryzen 3 предназначени за по-лек софтуер и дори не толкова взискателни игри. Преминаваме през Intel Core i5 и AMD Ryzen 5 подходящи както за гейминг така и за по-интензивен софтуер. И стигаме до Intel Core i7 / i9 и AMD Ryzen 7 и Ryzen 9, които предлагат най-добрата производителност, както при игрите, така и при тежкия софтуер. За да изберете един от посочените процесори, може да разгледате лаптопи, цените на които варират в зависимост от класа.

Лаптопи с отделна видео карта
Лаптопи с допълнителна графична карта

Графична карта при лаптопите

Ако ще използвате лаптопа за ежедневни задачи, не е необходимо да се спирате на този параметър. Интегрирания графичен процесор при лаптопите, ще е достатъчен за този вид работа. Но ако планирате да играете игри или да използвате софтуер, изискващ графична мощ, ще е необходима дискретна графична карта. За да се потопите в света на гейминга с лаптопи, цената на които да е разумна, можете да изберете такъв с графична карта Nvidia GTX 1650Ti. Но ако искате да играете ААА игри, най-добрия вариант е RTX 2070  или по-нова версия. За не толкова изискващи геймъри лаптопи с RTX 2060 е златната среда.

RAM памет при лаптопите

От какъвто и клас лаптопи да изберете, минимум 8GB RAM памет е препоръчително. Ако искате да отворите няколко приложения едновременно или множество раздели в браузъра, без това да натовари лаптопа, изберете минимума. За гейминг или професионален софтуер, 16GB RAM е идеалния избор.

Диск за съхранение на информация при лаптопите

Днес, можете да срещнете модели с HDD или SSD, а в някои случаи и двата варианта в един лаптоп. Ако търсите по-бързо зареждане на софтуер, тогава варианта с SSD е вашето решение. Някои лаптопи се предлагат с M.2 или NVMe, който осигурява още по-бързи скорости. Но ако търсите, вариант при който искате да съхранявате голям обем от информация, тогава изберете HDD. Независимо какъв избор, ще направите нашите предложения с лаптопи, цените на които варират биха покрили всеки бюджет.

Дисплей при лаптопите

При избор на дисплей, първата и най-важна характеристика при лаптопите е разделителната способност на екрана. Можете да срещнете лаптопи с разделителна способност 1366х768 пиксела или 1920х1080 пиксела, а по-взискателните потребители, могат да изберат и 4К екран. И тъй като, случая на употреба на лаптопите може да стане все по-конкретен, от съществено значение ще са и честотата на опресняване или поддръжката на AMD FreeSync или Nvidia G-Sync. Повечето лаптопи се предлагат с честота на опресняване 60Hz, но ще срещнете и такива с 144Hz и по-висока.

Налични портове при лаптопите
Портове при лаптопите

Свързаност, портове и цени при лаптопите

При избор на лаптоп, имайте предвид, че по-тънките устройства имат ограничение от страна на вградените портове. Но най-често ограничението е свързано с липсата на интернет порт (RJ-45). Това може да е проблем, ако планирате да играете онлайн или предпочитате стабилна кабелна връзка. В противен случай, избере лаптоп с безжична връзка 802.11ас или 802.11ах.

Батерия при лаптопите

И последно, но не по важност е избор на лаптоп с подходяща батерия. Това е решаващ фактор, който трябва да се вземе предвид от потребители, които пътуват често. Лаптопите с по-ниска мощност, които се предлагат без отделни графични процесори, са най-добрите за тези цели. Тъй като могат да предложат поне 8 часа непрекъсната работа. При лаптопите за гейминг, батерията може да издържи около 2 часа и поради тази причина тези модели са включени почти непрекъснато към електрическата мрежа.

Лаптопи – предимства и сфери на приложение

Ако все още обмисляте покупка на лаптоп и се колебаете относно приложението му, помислете за това устройство като съчетаващо максималната преносимост, но с по-голям размер памет, за съхранение на всяка важна информация. Нека разгледаме сферите на приложение.

Лаптопи за образователни цели

Лаптопът, ще ви позволи да си водите бележки по време на лекции или важни семинари, да пишете есета или презентации, да използвате специфичен софтуер, за да придобиете квалификации или образователни степени. Въвеждането на каквато и да е информация, ще ви спести копиране и дори ще ви предостави по-голямо място за съхранение.

SSD или HDD в лаптопите
SSD диск при лаптопите

Лаптопи за работа

Фирмите, които изпращат своите служители в командировка, често използват лаптопи, за да поддържат връзка. Служителите, които са извън офиса, могат да получат достъп до работни файлове и да поддържат връзка с помощта на имейл или видео чат, а лаптопите могат да осигурят всичко това. Дори да не пътувате, лаптопът може да предоставят дистанционна работа и от дома. Ето защо нашето разнообразие от лаптопи, цените на които са изключително конкурентни, биха били от полза в осъществяването на работния процес.

Лаптопи за домашна употреба

Въпреки, че настолният компютър е очевидния избор за домашни условия, лаптопите може да са ценна инвестиция, ако искате да сте по-мобилни. Помислете за времето, в което искате да прочетете рецепта докато готвите или да сърфирате в мрежата необезпокоявани, докато останалите членове на семейството гледат телевизия или дори да използвате видео чат с приятели независимо къде се намирате в дома си.

Лаптопи за развлечение

Освен всичко изброено до тук, лаптопите могат да бъдат използвани и за забавление. Можете да гледате филми, музикални видео клипове, да теглите важна за вас информация, да споделяте, да играете игри и да поддържате връзка с приятели. И най-хубавото е, че можете да правите всичко това, където поискате.

Лаптопи – цени и възможности за закупуване онлайн или от магазин

Единственият решаващ фактор, който все още не сме споменали е цената. Ако имате ограничен бюджет, можете да разгледате лаптопи, цените на които са от различен клас, като използвате филтъра цена на страницата с нашите предложения. Филтъра, ще ви позволи да класифицирате лаптопите от високи към ниски цени и от ниски към високи цени.

Лаптопи на ниски цени

Ако търсите лаптопи на достъпни цени, които са надеждни и ще се справят с ежедневните ви задачи, разгледайте нашите предложения. Лаптопите на ниска цена включват всички известни марки, което предполага качество и надеждност.

Лаптопи за вашия офис на достъпни цени
Лаптопи за твоя офис

Лаптопи – цени от среден клас

Ако все пак разполагате с по-висок бюджет и цената не е толкова определяща, средния клас лаптопи са идеалното решение за вас. Цената е малко по-висока, но получавате по-голяма производителност и не сте толкова ограничени в използването на софтуер.

Лаптопи - цени от висок клас

Високият клас лаптопи предполага и по-висока цена. Обикновено това са гейминг лаптопи или лаптопи за обработка на видео и 3D ефекти. Те разполагат с много по-мощни компоненти, които са определящи за цената.

Разгледайте нашите лаптопи, цените на които са доста различни - изберете варианта, който отговаря на вашите изисквания. Цените варират между различните модели, като ви предоставят възможност от разнообразен избор. Независимо дали параметрите са водещи за вас или бранда на производителя, цените са конкурентни и достъпни. Избирайте смело от моделите лаптопи, цените при които варират и покриват изискванията на всеки.


  • Лого лаптопи Acer
  • Лого лаптопи Dell
  • Лого лаптопи Asus
  • Лого лаптопи HP
  • Лого лаптопи Lenovo
Лаптоп Acer Aspire 5 A515-56-77MQ - Core i7 - 15.6 инча IPS - 16 GB - 1 TB - Windows 11 на добра цена Лаптоп Acer Aspire 5 A515-56-77MQ - Core i7 - 15.6 инча IPS - 16 GB - 1 TB - Windows 11 на добра цена
Windows
Марка: Acer Модел: A515-56-77MQ
Описание:Acer Aspire 5 A515-56 - Intel Core i7 1165G7 / 2,8 GHz - Win 11 Home - Iris Xe Graphics - 16 GB RAM - 1,024 TB SSD - 15,6" 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi - черенEAN:4710886843566Гаранция:24 месецаОперационна система:Windows 11Процесор/чипсетПроцесор:Intel Core i7 (11-то поколение) 1165G7 / 2..
1,821.00 лв
Марка: HP Модел: x360
Серия:HP EnvyПроцесор:AMD Ryzen 5 4500UВидеокарта:AMD Radeon Graphics (Вградена)RAM Памет:8 GB DDR4SSD диск:512GB M.2 PCIe NVMeРазмер на екрана:Сензорен / 13.3 инча Brightview IPS 400 nits Narrow BorderРезолюция на екрана:FullHD 1920 х 1080 пикселаОптично устройство:Без DVDWiFi стандарт:802.11b/g/nО..
1,952.00 лв
Марка: HP Модел: 15-eh1054nu
Описание:HP Pavilion 15-eh1054nu - AMD Ryzen 7 5700U - Win 11 Home - Radeon Graphics - 16 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 6Операционна система:Windows 11 - български / английскиПроцесор:AMD Ryzen 7 5700UМаксимална турбо скорост:4,3 GHzБрой ядра:8-ядренПаметRAM:16 G..
1,593.00 лв
Марка: HP Модел: ProBook 450
Описание:HP ProBook 450 G8 - Core i5 1135G7 / 2,4 GHz - Win 10 Pro 64-битова - Iris Xe Graphics - 16 GB RAM - 512 GB SSD NVMe, HP Value - 15,6" IPS 1920 x 1080 - WiF -Fi 6Операционна система:Windows 10 Pro 64-bit Edition - български / английскиПроцесор:Intel Core i5 (11-то поколение) 1135G7 / 2,4 GH..
2,160.00 лв
Марка: Lenovo Модел: IdeaPad 5 14ITL05 82FE
Процесор:Intel Core i5-1135G7 (11th Gen)Работна честота:2.4GHz - 4.20 GHz / 8 MB cacheБрой ядра:4Оперативна памет:16 GBТип оперативна памет:DDR4 3200 MHzГрафична карта:Intel Iris Xe Graphics (Вградена)Дисплей:14 инча / IPS / С матово покритие против отблясъциРазделителна способност:FullHD 1920x1080 ..
1,824.00 лв
Марка: Lenovo Модел: IdeaPad 5 Pro
Тип продукт:NotebookПроцесор:AMD Ryzen 7 5800H / 3.2 GHz до 4.4 GHzБрой ядра:8-ядренОперативна памет:16 GB DDR4 SDRAM 3200 MHzОсновно хранилище:1 TB SSD M.2 2280 PCIe 3.0 x4 NVMeДисплей:16 инча - IPSТехнология за LCD подсветка:LED подсветкаРезолюция:2560 x 1600 (WQXGA)Скорост на V-Syn..
1,776.00 лв
Марка: Lenovo Модел: ThinkBook 14 G2 ITL 20VD
Описание:Lenovo ThinkBook 14 G2 ITL 20VD - Intel Core i7 1165G7 / 2.8 GHz - без ОС - Iris Xe Graphics - 16 GB RAM - 256 GB SSD NVMe - 14" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi - двуцветно минерално сиво - kbd: българскиОперационна система:Няма операционна системаПроцесор:Intel Core i7 (11-то поколение) ..
1,725.00 лв
Марка: Lenovo Модел: 15 G2 ITL 20VE
Описание:Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL 20VE - Intel Core i5 1135G7 / 2,4 GHz - без ОС - GF MX450 - 16 GB RAM - 512 GB SSD NVMe - 15,6" IPS 1920 x 1080 (Full HD) - Wi-Fi 6EAN:0195348596275ПроцесорПроцесор:Intel Core i5 (11-то поколение) 1135G7 / 2,4 GHzМаксимална турбо скорост:4,2 GHzБрой ядра:Четириядр..
1,698.00 лв
Показани 1 от 12 | 16 (2 Страници)
Този сайт използва бисквитки за да подобри ефективността при работа на потребителите.