Безплатна доставка за поръчка над 399лв.
media
19.07.2019

SSD - признаци, които издават предстояща повреда

Твърдотелните дискове (SSD) са по-бързи, по-стабилно и енергоспестяващи за разлика от традиционните твърди дискове. Но SSD устройствата не са безупречни и повреда може да настъпи преди експлоатационния им живот.

Прочети повече
media
12.07.2019

Признаци, по които да разберете, че твърдия диск е на път да се повреди

Всеки един потребител притежава ценни файлове като лични документи, снимки или аудиофайлове и ги съхранява на твърдия диск. Но не трябва да забравяме, че повечето електронни устройства за съхранение, включително твърдите дискове, имат ограничен срок на експлоатация.

Прочети повече
media
08.07.2019

5 грешки, които да избегнете при избор на MicroSD карта

Независимо дали имате нужда от телефон, таблет, камера или друг вид устройство, избора на MicroSD карта за всяко едно от тях е задача, която не трябва да подценявате. Нека разгледаме какви грешки, трябва да избягвате, когато купувате карта памет.

Прочети повече
media
12.01.2019

Intel i9 срещу i7 срещу i5: Кой от тях да изберем?

Core i9 все още е най-бързия потребителски процесор на компанията Intel. Предлагайки цели 18 ядра, този процесор е предназначен за ентусиасти и потребители изискващи голяма мощност. Но с какво процесора Intel Core i9 е по-добър от Core i7 или Core i5?

Прочети повече
media
13.09.2018

7 неща, които трябва да знаете за външната графична карта

Външните графични карти (eGPU) са доста примамлив избор. Можете да получите графики с качество на десктоп машина, което означава, че се нуждаете от преносим компютър и игри на високо ниво. Как работят? До колко те са производителни и заслужава ли си покупката на такъв тип устройство, ще научите тук.

Прочети повече
media
13.08.2018

Виртуална машина - Всичко което трябва да знаете

Виртуалната машина ви позволява да стартирате други операционни системи в рамките на текущата операционна система. Виртуалната ОС, стартира и работи като друга програма на вашия настолен или преносим компютър. Но какво точно представлява, какъв софтуер Ви е необходим и какви операционни системи можете да тествате.

Прочети повече
media
11.07.2018

Какво представляват RAID масивите?

RAID масивите използват няколко диска, за да осигурят толерантност към грешки, да подобрят цялостната производителност на компютъра или сървъра и да увеличат капацитета за съхранение на данни. Тук ще научите основите на това как работи и кои са често използваните нива на RAID масива. Вие преценете кой е по-подходящ за Вас - скорост, сигурност или и двете.

Прочети повече
media
27.06.2018

Как функционират SSD устройствата?

Независимо дали искате да си купите нов компютър или искате да обновите стария, най-вероятно сте се насочили към SSD устройство, вместо традиционния твърд диск (HDD). Избора на SSD е едно от най-добрите подобрения на производителността на компютъра.

Но как? И защо? И какво прави SSD устройствата толкова предпочитани?

Прочети повече
media
22.05.2018

Intel и Micron обявиха QLC ядро, което означава, че SSD ще станат много по-големи

Първата QLC матрица ще е с 33% по-плътна от TLC, което ще позволи 1 терабит плътност.

Прочети повече
media
05.05.2018

Как да проверите мощността на USB порта

Като се има предвид, че толкова много устройства могат да се захранват с помощта на USB връзка, важно е да знаете каква мощност предлага USB порта на вашия компютър. Ако устройството, което искате да заредите се нуждае от по-голяма мощност, от предлаганата от вашия USB порт, рискувате да се сдобиете с неработещ такъв или дори да предизвикате пожар.

Прочети повече
media
20.04.2018

Рутер - Ръководство за начинаещи

Кога за последен път трябваше да се справите с хардуера, който ви позволява да се свържете към интернет? Рутерът е най-важната част в настройката на интернет.

В тази статия ще ви обясним какво представлява рутера (маршрутизатора) и ще ви дадем основни съвети как точно да го използвате.

Прочети повече
media
23.01.2018

4 мита за RAM паметта, в които трябва да спрете да вярвате

RAM (Random Access Memory) е един от основните компоненти на компютъра или смартфона. Нейната задача е да запомни изчисленията за ограничен период от време, така че процесора да не трябва да повтаря изчисленията всеки път.
Прочети повече