Безплатна доставка за поръчка над 399лв.
media
12.01.2019

Intel i9 срещу i7 срещу i5: Кой от тях да изберем?

Core i9 все още е най-бързия потребителски процесор на компанията Intel. Предлагайки цели 18 ядра, този процесор е предназначен за ентусиасти и потребители изискващи голяма мощност. Но с какво процесора Intel Core i9 е по-добър от Core i7 или Core i5?

Прочети повече
media
13.09.2018

7 неща, които трябва да знаете за външната графична карта

Външните графични карти (eGPU) са доста примамлив избор. Можете да получите графики с качество на десктоп машина, което означава, че се нуждаете от преносим компютър и игри на високо ниво. Как работят? До колко те са производителни и заслужава ли си покупката на такъв тип устройство, ще научите тук.

Прочети повече
media
13.08.2018

Виртуална машина - Всичко което трябва да знаете

Виртуалната машина ви позволява да стартирате други операционни системи в рамките на текущата операционна система. Виртуалната ОС, стартира и работи като друга програма на вашия настолен или преносим компютър. Но какво точно представлява, какъв софтуер Ви е необходим и какви операционни системи можете да тествате.

Прочети повече
media
11.07.2018

Какво представляват RAID масивите?

RAID масивите използват няколко диска, за да осигурят толерантност към грешки, да подобрят цялостната производителност на компютъра или сървъра и да увеличат капацитета за съхранение на данни. Тук ще научите основите на това как работи и кои са често използваните нива на RAID масива. Вие преценете кой е по-подходящ за Вас - скорост, сигурност или и двете.

Прочети повече
media
27.06.2018

Как функционират SSD устройствата?

Независимо дали искате да си купите нов компютър или искате да обновите стария, най-вероятно сте се насочили към SSD устройство, вместо традиционния твърд диск (HDD). Избора на SSD е едно от най-добрите подобрения на производителността на компютъра.

Но как? И защо? И какво прави SSD устройствата толкова предпочитани?

Прочети повече
media
22.05.2018

Intel и Micron обявиха QLC ядро, което означава, че SSD ще станат много по-големи

Първата QLC матрица ще е с 33% по-плътна от TLC, което ще позволи 1 терабит плътност.

Прочети повече
media
05.05.2018

Как да проверите мощността на USB порта

Като се има предвид, че толкова много устройства могат да се захранват с помощта на USB връзка, важно е да знаете каква мощност предлага USB порта на вашия компютър. Ако устройството, което искате да заредите се нуждае от по-голяма мощност, от предлаганата от вашия USB порт, рискувате да се сдобиете с неработещ такъв или дори да предизвикате пожар.

Прочети повече
media
20.04.2018

Рутер - Ръководство за начинаещи

Кога за последен път трябваше да се справите с хардуера, който ви позволява да се свържете към интернет? Рутерът е най-важната част в настройката на интернет.

В тази статия ще ви обясним какво представлява рутера (маршрутизатора) и ще ви дадем основни съвети как точно да го използвате.

Прочети повече
media
23.01.2018

4 мита за RAM паметта, в които трябва да спрете да вярвате

RAM (Random Access Memory) е един от основните компоненти на компютъра или смартфона. Нейната задача е да запомни изчисленията за ограничен период от време, така че процесора да не трябва да повтаря изчисленията всеки път.
Прочети повече
media
06.12.2017

Каква е разликата между HD Ready и Full HD?

Всеки телевизор или приемник, който купувате днес, ще поддържа видео с висока разделителна способност (HD). Но дори и тогава има термини, които може да ви объркат. Особено трябва да знаете разликата между HD Ready и Full HD.

Прочети повече
media
28.11.2017

Какво е SSD RAID?

SSD RAID е често използвана методология за защита на данните чрез разпространяване на излишни блокове информация през множество SSD устройства.
Прочети повече
media
06.11.2017

Вашият компютър отвътре и отвън

В съвременния свят, компютъра е основна единица за почти всеки аспект във ежедневната ви работа, организация, бизнес и дори семейно забавление. Разбирането за това как работи компютъра е важно поради няколко причини и не е нужно да сте експерт, за да разберете всичко.

Прочети повече