Категории
media
29.12.2021

Каква е разликата между рутер и аксес пойнт?

Настройването на безжичната мрежа във вашия дом или офис може да бъде доста объркващо. В процеса са включени доста термини и устройства и всяка една ситуация е уникална. Ако имате голям офис с множество устройства, разположени на голяма площ, ще се нуждаете от различно оборудване и настройки.

Прочети повече
media
10.12.2021

Жична или безжична мишка

И жичните и безжичните мишки могат да бъдат перфектен избор, в зависимост от целта, за която ще бъдат използвани. И двете разновидности имат своите предимства и недостатъци, ограничавайки или предоставяйки по-голяма гъвкавост, скорост и свобода на движение...

Прочети повече
media
28.10.2021

Избор на твърд диск: 5 неща, които трябва да знаете

Рано или късно всеки един потребител е поставен пред избор на нов твърд диск. Независимо дали ще замените стария или ще го използвате като допълнително устройство, избора не трябва да представлява трудност. В тази статия, ще ви представим основните характеристики, които да помогнат при избора.

Прочети повече
media
15.10.2021

Има ли значение ефективността на захранващия блок при гейминга

Въпреки, че захранващия блок не влияе върху честотата на кадрите или визуализацията, той е от съществено значение за цялостното представяне на една компютърна система. В тази статия, ще разгледаме защо ефективността на захранващия блок е от съществено значение при гейминга и какво представлява 80+.

Прочети повече
media
12.10.2021

Механична или мембранна клавиатура: Предимства и недостатъци

Въпреки, че механичните клавиатури съществуват от доста време, те стават популярни през последното десетилетие. Това се дължи на различни фактори, но най-забележимият е ръстът при продажбите на геймърската периферия. Днес, много потребители се радват на предимствата на своите механични клавиатури. И въпреки това, все още има активен дебат относно ползите и недостатъците при използване на механичните клавиатури в сравнение с мембранните.

Прочети повече
media
30.08.2019

Често срещани грешки, които водят до повреди при дънните платки

Ако процесорът е мозъкът на вашия компютър, дънната платка е сърцето - това е устройството, което свързва всички отделни компютърни компоненти и кореспондират помежду си. Защитата на дънната платка от повреди е от първостепенно значение за работещия компютър. Дънната платка провежда електричество и го предава на другите компоненти, така че не е добре да влиза в контакт с метал, като самия корпус на кутията например. Разхлабеният охладител на процесора често причинява непоправими щети на дънната платка.

Прочети повече
media
02.08.2019

Lenovo може би ще е първият лаптоп, предоставящ 5G технологията

5G смартфоните бавно превземат пазара, но какво се случва при лаптопите. На всички ни е известно, че много от ОЕМ производителите обичат да показват най-новите технологии в своите продукти. И Lenovo не се различават и най-вероятно първи ще покажат свой продукт с тази технология. Споделя се още, че китайския производител работи по представянето на готови 5G машини и ги подготвя за представяне през четвъртото тримесечие на 2019г. При последвал въпрос става ясно, че най-вероятно това ще се случи през декември.

Прочети повече
media
25.07.2019

Колко RAM е необходима за гейминга

Когато обмисляте да си закупите геймърски компютър или искате да обновите вашия, има няколко компонента, на които да отделите специално внимание. Всеки един от компонентите влияе по различен начин върху работата на компютъра, а пренебрегването на един от тях може да доведе до нежелани последици. RAM паметта е от значение, защото вашата система може да извлече информацията от нея много по-бързо в сравнение с твърдия диск. Цялата информация относно играта се съхранява на твърдия или твърдотелния диск, но непрекъснатото изтегляне на информацията от там е неефективно.

Прочети повече
media
19.07.2019

SSD - признаци, които издават предстояща повреда

Твърдотелните дискове (SSD) са по-бързи, по-стабилно и енергоспестяващи за разлика от традиционните твърди дискове (HDD). Но SSD устройствата не са безупречни и повреда е възможно да настъпи преди експлоатационния им живот. В тази статия ще научите за евентуалните признаци при повреди и какви действия да предприемете. За разлика от HDD дисковете, в SSD няма физически движещи се части, така че проблемите, които можете да срещнете при твърдите дискове не се отнасят до твърдотелните. Въпреки това, докато компонента за съхранение не е податлив на механична повреда, други са.

Прочети повече
media
12.07.2019

Признаци, по които да разберете, че твърдия диск е на път да се повреди

Всеки един потребител притежава ценни файлове като лични документи, снимки или аудиофайлове и ги съхранява на твърдия диск. Но не трябва да забравяме, че повечето електронни устройства за съхранение, включително твърдите дискове, имат ограничен срок на експлоатация.

Прочети повече
media
08.07.2019

5 грешки, които да избегнете при избор на MicroSD карта

Независимо дали имате нужда от телефон, таблет, камера или друг вид устройство, избора на MicroSD карта за всяко едно от тях е задача, която не трябва да подценявате. Нека разгледаме какви грешки, трябва да избягвате, когато купувате карта памет.

Прочети повече
media
12.01.2019

Intel i9 срещу i7 срещу i5: Кой от тях да изберем?

Core i9 все още е най-бързия потребителски процесор на компанията Intel. Предлагайки цели 18 ядра, този процесор е предназначен за ентусиасти и потребители изискващи голяма мощност. Но с какво процесора Intel Core i9 е по-добър от Core i7 или Core i5?

Прочети повече