media
30.08.2019

Често срещани грешки, които водят до повреди при дънните платки

Ако процесорът е мозъкът на вашия компютър, дънната платка е сърцето - това е устройството, което свързва всички отделни компютърни компоненти и кореспондират помежду си. Защитата на дънната платка от повреди е от първостепенно значение за работещия компютър. Дънната платка провежда електричество и го предава на другите компоненти, така че не е добре да влиза в контакт с метал, като самия корпус на кутията например. Разхлабеният охладител на процесора често причинява непоправими щети на дънната платка.

Прочети повече
media
02.08.2019

Lenovo може би ще е първият лаптоп, предоставящ 5G технологията

5G смартфоните бавно превземат пазара, но какво се случва при лаптопите. На всички ни е известно, че много от ОЕМ производителите обичат да показват най-новите технологии в своите продукти. И Lenovo не се различават и най-вероятно първи ще покажат свой продукт с тази технология. Споделя се още, че китайския производител работи по представянето на готови 5G машини и ги подготвя за представяне през четвъртото тримесечие на 2019г. При последвал въпрос става ясно, че най-вероятно това ще се случи през декември.

Прочети повече
media
25.07.2019

Как влияе RAM паметта на гейминга и от колко се нуждаем?

Когато обмисляте да си закупите геймърски компютър или искате да обновите вашия, има няколко компонента, на които да отделите специално внимание. Всеки един от компонентите влияе по различен начин върху работата на компютъра, а пренебрегването на един от тях може да доведе до нежелани последици. RAM паметта е от значение, защото вашата система може да извлече информацията от нея много по-бързо в сравнение с твърдия диск. Цялата информация относно играта се съхранява на твърдия или твърдотелния диск, но непрекъснатото изтегляне на информацията от там е неефективно.

Прочети повече
media
19.07.2019

SSD - признаци, които издават предстояща повреда

Твърдотелните дискове (SSD) са по-бързи, по-стабилно и енергоспестяващи за разлика от традиционните твърди дискове (HDD). Но SSD устройствата не са безупречни и повреда е възможно да настъпи преди експлоатационния им живот. В тази статия ще научите за евентуалните признаци при повреди и какви действия да предприемете. За разлика от HDD дисковете, в SSD няма физически движещи се части, така че проблемите, които можете да срещнете при твърдите дискове не се отнасят до твърдотелните. Въпреки това, докато компонента за съхранение не е податлив на механична повреда, други са.

Прочети повече
media
12.07.2019

Признаци, по които да разберете, че твърдия диск е на път да се повреди

Всеки един потребител притежава ценни файлове като лични документи, снимки или аудиофайлове и ги съхранява на твърдия диск. Но не трябва да забравяме, че повечето електронни устройства за съхранение, включително твърдите дискове, имат ограничен срок на експлоатация.

Прочети повече
media
08.07.2019

5 грешки, които да избегнете при избор на MicroSD карта

Независимо дали имате нужда от телефон, таблет, камера или друг вид устройство, избора на MicroSD карта за всяко едно от тях е задача, която не трябва да подценявате. Нека разгледаме какви грешки, трябва да избягвате, когато купувате карта памет.

Прочети повече
media
12.01.2019

Intel i9 срещу i7 срещу i5: Кой от тях да изберем?

Core i9 все още е най-бързия потребителски процесор на компанията Intel. Предлагайки цели 18 ядра, този процесор е предназначен за ентусиасти и потребители изискващи голяма мощност. Но с какво процесора Intel Core i9 е по-добър от Core i7 или Core i5?

Прочети повече
media
13.09.2018

7 неща, които трябва да знаете за външната графична карта

Външните графични карти (eGPU) са доста примамлив избор. Можете да получите графики с качество на десктоп машина, което означава, че се нуждаете от преносим компютър и игри на високо ниво. Как работят? До колко те са производителни и заслужава ли си покупката на такъв тип устройство, ще научите тук.

Прочети повече
media
13.08.2018

Виртуална машина - Всичко което трябва да знаете

Виртуалната машина ви позволява да стартирате други операционни системи в рамките на текущата операционна система. Виртуалната ОС, стартира и работи като друга програма на вашия настолен или преносим компютър. Но какво точно представлява, какъв софтуер Ви е необходим и какви операционни системи можете да тествате.

Прочети повече
media
11.07.2018

Какво представляват RAID масивите?

RAID масивите използват няколко диска, за да осигурят толерантност към грешки, да подобрят цялостната производителност на компютъра или сървъра и да увеличат капацитета за съхранение на данни. Тук ще научите основите на това как работи и кои са често използваните нива на RAID масива. Вие преценете кой е по-подходящ за Вас - скорост, сигурност или и двете.

Прочети повече
media
27.06.2018

Как функционират SSD устройствата?

Независимо дали искате да си купите нов компютър или искате да обновите стария, най-вероятно сте се насочили към SSD устройство, вместо традиционния твърд диск (HDD). Избора на SSD е едно от най-добрите подобрения на производителността на компютъра.

Но как? И защо? И какво прави SSD устройствата толкова предпочитани?

Прочети повече
media
22.05.2018

Intel и Micron обявиха QLC ядро, което означава, че SSD ще станат много по-големи

Първата QLC матрица ще е с 33% по-плътна от TLC, което ще позволи 1 терабит плътност.

Прочети повече

Продуктите могат да бъдат изпратени до посочен от Вас личен адрес, до офис на куриерска фирма Ekont или закупени от нашия магазин във Варна.

Промоциите са валидни до изтичане на обявения срок или до изчерпване на количествата!