С опция за преглед преди плащане
Производител:Asus
Модел:STRIX Tactic Pro
Наличност:Изчерпан
Цена:
209,00 лв

Количество

За въпроси към продукта
Събирайте наградни точки и обменяйте за продукти!
Бърза поръчка на телефон: 0898 999 417
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Купи на изплащане!

12 x 20.55 лв.

Характеристики

Ревю на гейминг клавиатура ASUS Strix Tactic Pro

Strix бранда на ASUS стартира през май 2014. Тази линия включва Strix Claw (5000dpi оптична мишка), Strix DSP (7.1 ch USB слушалки), подложка Strix (предоставя по-гладко плъзгане на мишката) и Strix Tactic Pro механична клавиатура. В тази статия ще разгледаме Benchmark тестове, за да видим дали продукта отговаря на очакванията.

В това ревю ще тестваме Cherry MX Brown ключа. Ключът Cherry MX Brown е обявен като тих, осезаем ключ. Подобен на Cherry Blue, но безшумен, Cherry MX Brown е обявен, че е достатъчно добър за игри и за писане.

Най-добрият начин да тестваме клавиатурата е като я използваме. Ще обърнем внимание на N-Key Rollover (NKRO) функцията, която е обявена, че работи безотказно. Също така ще тестваме лекотата и функционалността на софтуера за конфигуриране на макро ключовете. Клавиатурата е тествана с разнообразие от игри и софтуер за над 40 часа.

 

Преглед на ASUS STRIX TACTIC PRO

QWERTY клавиатура, отличаваща се с изобилие от специални макро ключове, с оранжева подсветка, NKRO (N-Key Rollover) и мултимедийни бутони.

Комплекта съдържа клавиатура, инструмент за отстраняване на бутони, 4 допълнителни бутона, CD със софтуер и ръководство за употреба.

ASUS Strix Tactic Pro предлага познато оформление, но има добавени 10 специализирани макро ключове от лявата страна и 3 макро ключа под space бутона. Корпусът е голям с акценти от всички страни. Тя заема повече място, за разлика от стандартните клавиатури и това се дължи на допълнителните 10 макро ключа, които са разположени от лявата страна. Въпреки това, тя е по-малка по размери от гигантската CM MECH Mechanical Keyboard.

Оранжевата подсветка на ASUS Strix Tactic Pro, предлага 4 различни светлинни ефекта. За да променяте светлинните режими, просто задръжте FN ключа и натиснете клавиш номер 8 (на цифровата клавиатура) или номер 2 (също на цифровия панел). Четирите режима включват: Breathing effect (по подразбиране), always on, always on (по-ярко) и неосветен режим.

Едно от най-ценните предимства е разположението на макро ключовете под space бутона. Това място се достига лесно, без да е необходимо да повдигате ръката си от клавиатурата. Тези клавиши са много ценни по време на игра или за извършване на някои рутинни задачи на Photoshop.

ASUS Strix Tactic Pro се предлага в четири различни суич конфигурации, Cherry MX Blues, Reds, Blacks и Browns. Cherry Blues и Browns са посочени като най-чувствителни , докато Cherry MX Reds и Blacks са линейни. Cherry MX Browns (тествания модел) имат подобно осезаемо усещане като Cherry MX Blues, но са малко по-тихи и изискват по-малко сила при натиск.

Подробни характеристики

ASUS Strix Tactic Pro превъзхожда в една определена област и това са макро ключовете. Тази клавиатура не само разполага с 13 специализирани макро ключа, но също така можете да превключите клавишите F1 – F8, за повече функционалност. Защо толкова много макро ключове? ММО. ММО гейминг използва изобилие от клавишни комбинации и команди, за по-гладка игра.

След премахване на WASD клавишите,  ясно може да видите Cherry MX Browns ключове с техните индивидуални LED индикатори. Всеки ключ е индивидуално осветен, което води до равномерна осветеност. В горната част на клавиатурата са разположени 10 профила и режима на индикаторните светлини, включително NKRO, Numb Lock, Caps Lock и Scroll Lock.

ASUS включва 4 алтернативни бутона, за да замените W, A, S, D бутоните, които са оранжеви и необозначени. Понеже са оранжеви , а не черни, ще светят доста по-добре прикрепени към суичовете.

On-the-fly опростява командите и ви позволява да програмирате нови макроси по време на игра.

От снимката горе, може да видите, че ASUS Strix Tactic Pro има същата кривина, която се среща при повечето съвременни клавиатури, което позволява по-лесен достъп до допълнителни клавиш в други редове.

Софтуер

ASUS Strix Tactic Pro разполага с два режима: хардуер и софтуер:

  • Хардуер режим – този режим ви позволява да използвате вътрешната флаш памет, за да съхранявате профили и макроси;
  • Софтуер режим – този режим ви позволява да конфигурирате и съхранявате неограничено профили директно на компютъра.


Главното меню на софтуера, включва списък на всички специализирани макро ключове и възможността за свързване на конкретни профили с конкретни програми и игри.


На горната снимка е показан списък на различни настройки на бутони за макро ключове, включително способността да присвоите различни ключове за стартиране на конкретни програми или възможността да изключите функционалността на даден ключ.


Записването на макроси с ASUS Strix Tactic Pro софтуера, дава възможности за визуално представяне и проверка на това, което сте записали.

Тестови резултати

Най-добрия начин да тестваме клавиатурата е като я използваме, но има и друга функция, която ние можем да тестваме за точност, NKRO (N-Key Rollover). По време на нормално писане, само един ключ може да бъде натиснат в даден момент, с изключение на модифицираните (Shift или Control). С N-Key Rollover всяко натискане на бутон е правилно , независимо колко други са били натиснати по същото време. Това е особено полезно, когато играете. Ще използваме Aqua’s Key test, за да пробваме това.

Тъй като ASUS Strix Tactic Pro е рекламирана като геймърска клавиатура, ще тестваме макро бутоните и тяхната ефективност по време на игра. Клавиатурата е тествана за един общ период от 40 часа. Програмите и игрите, които са били използвани по време на тестовете са: Adobe Photoshop CS6, World of Tanks, Battlefield 4 и Guild Wars 2.

Конфигурация при теста:

Motherboard: ASUS Sabertooth Z87

System Memory: Corsair XMS3 4GB x 4

Processor: Intel i7-4770K Haswell @ 3.5 Ghz

Audio: On-board

Video: XFX Double Dissipation R9-290X (4GB)

PSU: Corsair HX Series 1000HX

Monitor: Dell UltraSharp U2412M IPS 24? x 3 @ 5760×1200

Operating System: Windows 7 Ultimate (64-bit)

 

Резултати:

NKRO: Както виждате, не е имало проблем при многократно натискане на клавишите. Забележителната част при този тест е, че това се постига без наличието на софтуер на компютъра.

Macro / Gaming: Клавиатурата се представи много добре, макро ключовете функционират перфектно и са лесни за програмиране.


Допълнителна информация:

• В комплекта
Strix Tactic Pro механична геймърска клавиатура
Ръководство за употреба
CD със софтуер
4 x допълнителни бутона
Инструмент за отстраняване на бутони

• Забележка
Конектор: позлатен USB
Без отблясъци: True NKRO
Клавиши: изцяло механизирани, тип MX
Живот на клавишите: До 50 000 000 натискания
Подсветка: индивидуална за всеки клавиш (оранжева) с 4 нива
Кабел: с оплетка, дължина 1.8 м
Мултимедийни клавиши: ниво на звука, play/pause, предишна и следваща песен
Програмируеми бутони: 21  препрограмируеми бутона (13 специализирани + 8 превключваеми (F1-F8) бутона)

Клавиатура
Интерфейс: USB (позлатен)
Свързаност: С кабел
Цвят: Черен

Коментари

Напишете вашето мнение

Още продукти

Харесайте ни страниците в социалните мрежи!

google plus page
facebook page